jun 17 2008

Svinebaconrull med rødvinssaus, hasselbäckpoteter og aspargesbønner.

Published by at 14:35 under oppskrifter

Ingredienser

En svinekotelett til hver; renskåret. Bankes flat mellom plastikkfolieflak; bruk noe tungt så går det lettere!

Fyll: Kremost, pesto, hakket soltørket tomat i olje, finhakket løk.

En skive bacon per kotelett

Husholdningstråd eller tannpirkere.

Slik gjorde jeg det: Tok en flat kotelett, smørte på en teskje kremost (jeg brukte en med kryddersmak) og så en teskje pesto, drysset over litt hakket soltørket tomat og løk. Rullet koteletten forsiktig sammen, tvinnet baconskiven rundt og surret alt stramt inn med husholdningstråd.

Varmet litt meierismør i en panne, brunet baconrullen på alle sider, bare et par minutter, la den i en ildfast form og satte i ovnen på 225 grader, omtrent 15 minutter.

Hasselbäckpotene: Skar poteten i tynne skiver, men unngikk å skjære helt gjennom ved å legge en treskje ved siden av poteten slik at den stoppet kniven fra å skjære helt gjennom. Krydret med salt og pepper. Under stekingen i ovnen penslet jeg potene regelmessig med smeltet smør, steketid ca. 30 – 40 min, de siste 15 minuttene strødde jeg over ost. 

Aspargesbønnene bare kokte jeg fort opp med godt saltet vann.

 Til slutt; den fantastiske sausen!

Stekte små biter med bacon sprøtt i pannen, tilsatte en hakket løk og et presset hvitløksfedd. Etter at løken myknet hadde jeg over en boks hele tomater, et par skjeer tomatpure, en halv terning med kjøttbuljong og kanskje en desiliter med kokende vann, hadde over en spiseskje med hakket soltørket tomat, slengte i et laurbærblad, salt og pepper etter smak, litt Provenceurter og rørte godt rundt. Når sausen begynte å tykne hadde jeg i litt vin, under en desiliter; bare nok til å gi sausen en mørk, burgunderrød farge. Så skrudde jeg ned varmen til nederste nivå og bare lot sausen sto og putre såvidt til maten var ferdig. Jo lengre den står og putrer jo bedre blir den, min sto sikkert ikke mer enn et kvarter, men smakte fantastisk likevel. Neste gang jeg lager dette tror jeg at jeg vil legge kjøttet i sausen før servering, for å få dekket det helt med den gode smaken.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.