jun 17 2008

Det fineste jeg vet…

Published by at 14:11 under Ukategorisert

Her er ett av mine absolutte yndlingsbilder:

bartesnuter1.jpg

-Tre bartesnuter, to små og en stor.  Nå ligger den ene under et tre i parken, og den andre har dratt til Svalbard for å samle invertebrater hele sommeren, og jeg har bare den tredje, lille Sam, til å holde meg med selskap. Han prøver fremdeles å bli sjefsrotta ved å tisse eller smågnage på hånda mi, men etter at jeg har lagt ham på ryggen og «tvangskost» ham på magen oppfører han seg pent. I morges lå han på skulderen min i en liten krøll  mellom nakken og sofaen, lagde koselyder og døste som bare små rottetasser kan. Det er noe veldig beroligende ved å sanse en hårete liten kropp mot huden sin, og kroppsvarmen til et annet vesen. Nå har ikke Tore vært lenge borte, men det hjelper å kunne bare plukke Sam ut av buret hvis jeg føler for litt selskap.

Nok om det. Før Tore dro ville jeg skjemme ham  bort litt. Her er noen bilder av resultatet:

Fritert svinekjøtt med sursøt saus, grønnsaker og brun ris.

pork.jpg

Jeg vet ikke hvor ofte jeg har bestilt en variant av denne retten når vi spiser ute, men det er mange nok til at jeg hadde lyst til å lære å lage det hjemme.  Det ble ikke helt som det jeg er vant med, tempurarøren ble litt for tykk, men kjøttet var akkurat passe stekt, saftig og mørt. Jeg kuttet ned på sukkeret i oppskriften jeg brukte til sausen, så den ikke smakte helt som den jeg har fått på restaurant, men den smakte herlig, uansett. Skummelt å tenke på hvor mye sukker og smakstilsetninger det er i ferdigprodukter, så jeg prøver å lage mat fra bunnen av så ofte som mulig. Her er skjemmebortrett nr 2 :

baconrull.jpg

Fylt svinebaconrull med rødvinsaus, hasselbäckpoteter og aspargesbønner! Mmmmhh!!! Oppskriften finner du under Oppskrifter! Baconet gav svinekoteletten det fettet den trengte for å bli akkurat så saftig og smaksrik som den kunne, fyllet av kremost, pesto og soltørket tomat gav en herlig syrlig motsetning. Og sausen! Fantastisk. Når jeg får råd skal jeg aldri lage tomatsaus uten rødvin; det lille «splosjet» med rødvin gjorde hele forskjellen. Jeg spiste så mye at jeg nesten ikke fikk i meg noe av tilbehøret.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.