jul 13 2008

Home sweet..home ?

Published by at 19:49 under Ukategorisert

Jeg har flyttet hjem til mamma og pappa på Kolbotn fordi det sparer meg for ganske mye reisetid til og fra sommerjobben; for fjerde år på rad jobber som pleieassistent i en leilighetsblokk med såkalte omsorgsboliger. Jeg er ansatt i hjemmesykepleien, og de som bor i disse leilighetene er (i prinsippet) såpass oppegående at de fleste bare trenger hjelp til å ta riktig medisin, lage seg middag, ta på støttestrømper, osv. Det er noen få pleietrengende brukere også, men heldigvis ikke så mange. Men det betyr ikke at det ikke er slitsomt! Det går fortere å løpe opp og ned trappene enn å ta heisen, så da gjør jeg det – klarer ikke å stå stille og vente på at heisen skal komme når jeg vet at noen trenger hjelp NÅ! At sykkelturen tar en halv time hver vei bidrar sitt til at jeg er ganske sliten når jeg kommer hjem. MEN! Det har ikke hindret meg i å lage mat! At mamma betaler for ingrediensene hjelper en del til kokkeleringslysten, det også. Det er litt rart å være «hjemme» igjen, for det er lenge siden jeg begynte å kalle leiligheten min i Oslo for «hjemme». Det er vel en del av å bli voksen; å få flere steder man kaller «hjemme» !  Jeg er tilhenger av utsagnet «Home is where the heart is» jeg; det er ikke så nøye hvor i verden man er eller hvordan man bor, så lenge man er sammen med den man er glad i.. At jeg og Tore holdt ut å bo sammen på en skarve 20 kvadratmeter i ett helt år på Svalbard sier vel alt!

Første kvelden hjemme hos mamma og pappa lagde jeg en av mine yndlingsretter; flatbanket svinefilet-rull fylt med all slags lekre saker, denne gang tomatpure (vanligvis foretrekker jeg soltørket tomat men mamma liker det ikke), urter, fetaost, oliven og rødløk.

2664481724_99427ce8aa.jpg 

Jeg husker at jeg ble inspirert av en lignende oppskrift på et matlagningsprogram (Rachael Ray); hun flatbanket kyllingfileter, hun fyllte den med helt andre ting, pluss at hun brukte pancetta i stedet for vanlig norsk (lavkvalitets-) bacon ( www.rachaelray.com). Utrolig gøy å bli inspirert av andre kokker og fremfor alt lage sine egne variasjoner!

 Jeg surret baconskiver og festet med husholdningstråd som vanlig, men denne gang serverte jeg foliebakte grønnsaker til; aubergine, squash, rødløk og paprika – det er en av mine yndlingsmåter å tilberede grønnsaker på. Som vanlig lagde jeg en tomatsaus til; denne gang «luksusutgaven» ; med små baconbiter og rødvin.

Neste dag ble «restemiddag»; bare stekte resten av svinefiletene (de var på tilbud), og lagde ratatouille til – fantastisk grønnsaksrett! Kunne spist meg mett på den alene.

ratatouille.jpg

Til sist vil jeg legge ved et bilde ved en av mine yndlingssalater – gresk salat! Den er kanskje ikke heeel tro til original oppskriften men jeg elsker denne varianten:

greeksalad.jpg

- Div typer salat; romanosalat, feldsalat, ruccula; grønne oliven, tomat, agurk, rødløk, fetaost. Vinaigrette: Dijon sennep, balsamico eddik, god olivenolje,salt og pepper, Provence urter (jeg bruker tørkede), litt sitronsaft og en liten krml sukker!

PS:Fortsettelsen om besøket i Nagold får komme senere, jeg har lagt alle bildene jeg tok der på pc’en hjemme..på Bjølsen!

PPS: Linken til Rachael Ray varianten av »ta et flatbanket kjøttstykke, fyll det med godsaker, rull sammen med bacon rundt»-oppskriften :

http://www.rachaelray.com/recipe.php?recipe_id=1973&r=1611,1099,675,1003,1588,1483,956,1973,1971,1927,200

.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.