mar 09 2008

Mat og matlaging

Published by at 18:49 under Ukategorisert

Som nevnt er jeg glad i å lage mat – lete etter oppskrifter på internett, eksperimentere med matlagning uten oppskrift, handle mat og ikke minst spise mat. Jeg har begynt å ta bilde av middager som jeg er spesielt fornøyd med, mest for min egen skyld, men også for å skryte litt… Gøy å se fremgang i mine kulinariske ferdigheter, det er ikke mange månedene siden jeg begynte å lage «skikkelig» mat fra grunnen av. Før det var det faktisk kjæresten som tok seg av det meste av matlagingen, men da gikk det mye i posemat. Da vi flyttet til Svalbard med mer tid til overs og et mer begrenset utvalg av ferdigretter i butikken (the one and only Svalbardbutikken) begynte jeg å lage mat. Nå er rollene helt snudd, jeg lager middag omtrent hver dag og typen tar seg av oppvasken. Jeg liker mat fra alle himmelsretninger - indisk, thailandsk, tysk, engelsk, italiensk, spansk, mexicansk, fransk + + + og jeg er alltid glad for å smake nye ting. Jeg er opptatt av å lage god, sunn mat fra bunnen av og helst av ferske ingredienser (dvs ikke frosne), men det er begrenset hva man har råd og tid til når man er student.  Her kommer bilder av middager jeg har laget i løpet av de siste to ukene:  

Garlic chicken

Min yndlingsrett; ovnsstekt hvitløkskylling med krem av bakte hvitløksfedd og creme fraiche, brun ris og grønnsaker

Porkchop, double stuffed potatoes, veggies and red wine sauce

Svinekotelett med dobbelt-bakte poteter, grønnsaker og rødvinsaus (selvfølgelig hjemmelaget)

Crispy chicken 

Crispy chicken med grønnsaker i Hoisinsaus – mye sunnere enn de du får på visse fastfoodkjeder!

4 responses so far

4 Responses to “Mat og matlaging”

 1. toreon 10 mar 2008 at 02:03

  Huff, jeg blir så sulten av å se på bildene. Det er vanskelig å plukke ut en favoritt mellom disse tre, men jeg tror jeg holder en knapp på den i bunnen .. Det ble en litt utradisjonell miks av asiatisk wok og amerikansk fried chicken med corn-flakes, men kombinasjonen var ypperlig.

  Jeg er og enig i at hvitløkskyllingen din er superb! Gleder meg til å se hva du koker sammen i morgen, så får jeg ta oppvasken. :)

 2. Susanneon 25 mar 2008 at 22:46

  hei :) du, åssen dobbelt-baker du en potet? går ut ifra at den ikke bare er bakt to ganger?

  fin blogg, forresten :) håper du fortsetter å poste!

  -Susanne

 3. Christianeon 26 mar 2008 at 11:12

  Hei hei! Det er der du tar feil, kjære Susanne; potetene ER faktisk dobbel-bakt! Først bakes de på vanlig vis; innpakket i aluminiumsfolie,prikket med gaffel, 200 grader, ca.1 time.

  Etter at de er ferdig bakt, avkjølet og pakket ut av folien, halverer du potene, skraper forsiktig ut potetmassen, uten å ødelegge skallet. Potetmassen kan du så blande med forskjellige ingredienser – bacon, rømme, løk, sennep, hvitløk, spinat – alt etter smak! Deretter har du potetfyllet tilbake i skallene, drysser over litt ost, smetter potetskallene tilbake inn i ovnen og gleder deg i 15-20 min ! :)

 4. Susanneon 27 mar 2008 at 18:43

  Aha! skjønner… sånn at smakene blander seg skikkelig godt…mmmm… :)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.