mai 12 2008

Samosa…SAMosa…samNAMNAMosa!

Published by at 22:45 under Ukategorisert

 Samosasamosasamosa…SAMOSA!

For et nydelig ord! En herlig blanding av vokaler og konsonanter. Det er også navnet på en deilig indisk rett jeg lagde for første gang i dag og dessuten så inneholder det navnet til min kjære rottefant – SAMosa – ! Det må jo bare bli bra!

 I min daglige nettsurfing, stadig på kikk etter nye oppskrifter, kom jeg over et bilde av noen sprø, gyllenbrune trekanter som så vanvittig gode ut. Jeg lette videre etter en god oppskrift og fant ut til mine store glede at jeg hadde alle ingrediensene jeg trengte for å lage samosa hjemme i kjøleskapet - løk, poteter, gulrøtter, erter, hvitløk og currypulver..litt mel, salt og olje… Butikkene stengt på en mandag? -Ikke no’ problem her i gården.

Mmhh…gylne og sprø, med deilig krydret fyll. Selv om de ble fritert i olje føltes de ikke så altfor fettete, det hjalp mye å la de dryppe av seg på tørkepapir.

Vegetarian samosas! 

Jeg fulgte oppskriften på denne siden her : http://www.samosa-recipe.com/ og så på YouTube videoen til en indisk dame som heter Manjula her : http://www.youtube.com/watch?v=FUA4g874WUs   – Jeg pleier å «ta» oppskrifter ganske lett, men det hjelper alltid å se noen andre gjøre de tekniske tingene, som det å forme deighattene. Jeg fulgte oppskriften ganske tett, men tilsatte litt ekstra krydder – tørket ingefær, spisskummen og litt sukker. Har jeg nevnt at de ble kjempegode? Jeg er kjøtteter, men er veldig glad i vegetarisk mat, særlig fra det indiske kjøkken. Jeg elsker blandingen av poteter, løk og hvitløk, og ble ikke skuffet av smakene i denne retten. Kjæresten, som er en enda større kjøtteter enn meg, var også svært fornøyd med aftenens middag.

Oppskriften kan du finne på siden som heter – tro det eller ei – oppskrifter!

 Alle samosaene gikk ned på høykant! – Og jeg som hadde tenkt å fryse ned det som ble til overs..den gang ei.

Sam, cleaning my plate  Her er et bilde av Sam som renser tallerkenen min. Nydelige vakre søte snille Sam! Jeg blir bare mer forelsket for hver dag som går. Tapet av Harry har nok gjort meg enda litt mer overbeskyttende og kanskje også mer vár på at vi bare har disse vidunderlige små dyra for en (ubestemt) kort stund. Jeg holder på å trene ham til å sitte på skulderen min; hver gang jeg plukker ham opp blir han plassert på skuldra og får litt musli i poten. Da jeg satte ham på skuldra i dag satt han leenge under håret mitt, helt rolig, mens han gnisset tenner og vasket seg. Jippi!! En gang i fremtiden kan jeg kanskje gå rundt ham på skuldra hele tiden. – En stor, feit, litt tjafsete rotter som sitter og myser fra skuldra mi..gleder meg !

Leste forresten en artikkel om at mennesker som har katter får en positiv effekt på hjertet og blodtrykket. – Selve strykingen av katten; de repeterende bevegelsene; senker blodtrykket og har en generellt god helsemessig effekt. Hvis det stemmer er Sam god medisin! I dag satt jeg sikkert en halv time med en døsig rotte på fanget som fikk så mye kos at han sovnet. Merket at jeg ble deilig avslappet og søvnig selv så det er nok mye sant i den forskningsrapporten!

Ellers har jeg blitt filletante for tredje gang i dag! Tore sin søster May-Linda fødte sin tredje sønn i dag; lille store Aksel på 50 cm og 4 kg. Tore ble kjempeglad og var så søt, smilte over hele fjeset da han snakket med søstra si på telefonen. Den 28.mai skal vi besøke foreldrene hans i Stavanger, håper at vi kanskje rekker en tur for å besøke den nye babyen også..får se hva vi rekker,og mor og barn trenger sikkert litt tid på å komme seg.

Til slutt kan det nevnes at jeg egentlig burde skrive ExPhil essay om Rosalind Hursthouse, en moderne dydsetiker, og hennes syn på abort, men som dere leserne kanskje skjønner så er jeg godt i gang med «procrastinating» (eng. ord = utsette, som høres mye finere ut enn det norske ordet).

One response so far

One Response to “Samosa…SAMosa…samNAMNAMosa!”

  1. Karineon 08 mai 2012 at 15:18

    Det er pakistansk. Ikke indisk.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.